Båt till Tyskland

Båt till Tyskland – Dessa alternativ har du

Om du ska resa ut till Europa eller till Tyskland, kan det kännas som en jobbig och onödig omväg att behöva köra genom Danmark, via Köpenhamn eller Helsingör. Och det är det ju faktiskt, framför allt om man inte har något intresse av att besöka något ställe i Danmark på vägen. Därför är det tur att man faktiskt inte behöver göra detta om man inte vill, för det går nämligen att åka båt till Tyskland direkt, utan att behöva stanna till i Danmark alls, vilket alla inte känner till.

>> Läs mer och boka en billig båt till Tyskland här

Men vilka alternativ har man egentligen om man vill åka båt till Tyskland?
För det första kan man ta en båt från Göteborg till Kiel, med Stena Line, och därifrån köra vidare till andra delar av Tyskland eller Europa. Det går även kryssningar hit för dem som vill besöka Kiel över dagen, t.ex. för att shoppa, och inte vill ta bilen med sig.
För det andra går det flera linjer från Trelleborg i Skåne till städer som Rostock och Travemunde i Tyskland, med TT Line.

Båt till Tyskland

Vilket av dessa alternativ som är bäst beror förstås var du kommer ifrån i Sverige (då Göteborg ligger västut i landet, medan Trelleborg ligger långt söderut, och på den västra sidan), men även på vart i Tyskland det skulle vara bekvämt för dig att hamna när du väl är framme. Det är därför svårt att ge några generella rekommendationer som passar alla, utan en individuell bedömning måste göras för varje resa.

Men att ta båt till Tyskland är alltså inget problem, det går flera båtar till Tyskland från Sverige varje dag!