Camping i Tyskland

Om du gillar att campa, är camping i Tyskland ett jättebra alternativ för semestern. Infrastrukturen i Tyskland är nämligen väldigt bra, vilket gör det väldigt bekvämt att resa här, campingplatserna är många och bra, och dessutom finns det väldigt mycket att se i detta stora land. Innan du ger dig iväg för att campa i Tyskland bör du dock känna till följande gällande camping i Tyskland:

Flest campingplatser finns det i norra delen av landet, samt i den södra delen av landet, medan det är mer glest mellan campingplatserna i mitten av landet.

Camping i Tyskland

Vill man besök campingplatserna vid havet i norra Tyskland, bör man boka plats i god tid, eftersom dessa campingplatser är väldigt populära och därför bokas upp snabbt under sommaren.

Det finns gott om guider till campingplatser i Tyskland på nätet, på både svenska och tyska, men den bästa guiden till campa i Tyskland är ADAC, Camping Caravaning Fürher, som verkligen rekommenderas för dig som vill få så bra koll på campingplatserna i landet som möjligt. I denna guide ser du även vilka bekvämligheter de olika campingplatserna har.

I regel talar fler engelska i västra Tyskland än i östra Tyskland, så kan du ingen tyska alls, är det i regel bättre att hålla sig till de västra delarna av landet.

Värt att känna till

Värt att känna till är även att många campingplatser stänger under några timmar mitt på dagen, och då tillåts inga bilar komma in på campingen. Så planerar du att anlända till en campingplats mitt på dagen, bör du alltid kolla upp vilka öppettiderna är innan du åker dit. Eller så kan du förstås helt enkelt undvika ankomster till campingar mitt på dagen…

Tänk även på att Tyskland har ganska strikta miljöregler för bilister. Att bekanta sig med dessa innan man reser till Tyskland för att campa är en god ide, för att undvika straffavgifter och böter för att man helt enkelt inte känner till reglerna.

Boka färjan till Tyskland här:

TT-Line
TT-Line
 • TT-Line
 • Reser mellan:

  Trelleborg – Rostock.

  Trelleborg – Travemunde.
 • Boka din resa online:
Stena Line
Stena Line
 • Stena Line
 • Reser mellan:

  Göteborg – Kiel.

  Trelleborg – Rostock.

  Trelleborg – Sassnitz.
 • Boka din resa online:
Scandlines
Scandlines
 • Scandlines
 • Reser mellan:

  Helsingborg-Helsingör => Gedser-Rostock.
 • Boka din resa online:
Recension:
Camping i Tyskland
Betygsatt av: FärjatillTyskland.se
Betyg: 5