Golf i Tyskland

Tyskland är kanske inte första hands valet för många golfentusiaster när de vill planera en golfresa, men faktum är att det finns hundratals bra golfbanor i detta närliggande land, vilket gör att spela golf i Tyskland är ett bra val för alla svenska golfentusiaster som inte vill resa allt för långt för att hitta en bra, men ändå annorlunda golfbana.

Fördelar med golfresor till just Tyskland

En stor fördel med att spela golf i Tyskland är att det går snabbt och enkelt att ta sig hit, vare sig du vill flyga hit eller ta dig hit med bil och färja. Dessutom är boendealternativen många, även om man vill bo på ett lite lyxigare ställe, och servicenivån är väldigt hög, både på golfbanor, boende och i övrigt. 

Dessutom börjar golfsäsongen i Tyskland tidigare än i Sverige, och varar längre, eftersom klimatet är mildare där. Därför kan man spela golf i Tyskland även under perioder då det inte är att rekommendera i Sverige.

Ta färjan till Tyskland och spela golf

TT-Line
TT-Line
 • TT-Line
 • Reser mellan:

  Trelleborg – Rostock.

  Trelleborg – Travemunde.
 • Boka din resa online:
Stena Line
Stena Line
 • Stena Line
 • Reser mellan:

  Göteborg – Kiel.

  Trelleborg – Rostock.

  Trelleborg – Sassnitz.
 • Boka din resa online:
Scandlines
Scandlines
 • Scandlines
 • Reser mellan:

  Helsingborg-Helsingör => Gedser-Rostock.
 • Boka din resa online:

Många av de tyska golfbanorna håller dessutom mycket hög klass, och det finns många olika typer av golfbanor att välja på. Dessutom kan man lätt kombinera en golfresa till Tyskland med andra aktiviteter som sightseeing, en fotbollsmatch i toppklass eller shopping om man vill det, och inte bara vill spela golf under resan.

Golf i Tyskland

Hur planerar man då en golfresa till Tyskland?

Internet är ett utmärkt hjälpmedel för detta, eftersom det finns väldigt många golfguider som inriktar sig på just Tyskland på nätet, både på svenska, engelska och tyska. Dessutom finns det flera researrangörer i Sverige som anordnar golfresor hit, för den som inte vill lägga så mycket tid och energi på att planera resan själv. Även dessa arrangörer brukar lätt kunna hittas med hjälp av Internets sökmotorer, så även om du inte vill planera resan själv, bör du ta hjälp av Internet.

Innan du börjar leta efter en resa är det dock bra om du funderar lite på vilken typ av resa du skulle vilja göra. Är omgivningen det viktigaste, eller själva golfbanan? Vill du kunna kombinera golfspelandet med något annat i Tyskland, och i så fall vad? Har du tänkt ut svaren på frågor som dessa är det betydligt enklare för dig att gallra bland de olika alternativ du har att välja mellan när du väl börjar leta efter en resa, så detta rekommenderas verkligen!

Recension:
Golf i Tyskland
Betygsatt av: FärjatillTyskland.se
Betyg: 5