Karlskrona – Gdynia

Vi svenskar har rest till Danmark och Tyskland och Finland via fĂ€rja redan lĂ€nge, men en lite nyare fĂ€rjedestination Ă€r Polen. Vill man ta sig till Polen, som för övrigt Ă€r en utmĂ€rkt utgĂ„ngspunkt för att upptĂ€cka resten av Östeuropa pĂ„ ocksĂ„, kan man vĂ€lja mellan flera olika fĂ€rjerutter för detta. Enligt oss Ă€r dock en av de allra bĂ€sta fĂ€rjerutterna för detta Ă€ndamĂ„l Karlskrona – Gdynia. Detta av flera anledningar:

Rutten trafikeras av duktiga Stena Line

Som ju verkligen Àr ett rederi som du kan lita pÄ, pÄ alla sÀtt och vis. De Àr ju det största privatÀgda rederiet i vÀrlden, och ett av de allra största rederiföretagen. De har dessutom varit aktiva i mer Àn 50 Är, sÄ de har mycket bra koll pÄ rederibranschen pÄ alla sÀtt och vis, och vet dÀrför det mesta om vad som Àr bÀst i fartygsvÀg, vad passagerarna vill ha och sÄ vidare.

>> LÀs mer och boka en fÀrja mellan Karlskrona och Gdynia hÀr

Karlskrona Gdynia

Stena Line anvÀnder sig av 3 olika fartyg för att trafikera rutten:

Alla dessa fartyg hÄller hög klass pÄ alla tÀnkbara sÀtt, och Àr ocksÄ bekvÀma att resa med, dÄ de har allt du kan behöva som resenÀr. Du kan shoppa, Àta gott, dricka gott, , gÄ pÄ spa, underhÄllas pÄ olika vis och sÄ vidare. Du fÄr med andra ord aldrig en trÄkig stund pÄ fartygen!

Eftersom Stena Line som sagt anvÀnder sig av hela 3 olika fartyg för att trafikera rutten, kan du som resenÀr dessutom vÀlja mellan 2 olika avgÄngar varje dag. Du har dÀrför goda möjligheter att resa precis nÀr du vill, oavsett nÀr detta Àr.

Att det Àr just Stena Line som du reser med om du vÀljer att resa denna rutt innebÀr Àven att du kan hitta all information som du behöver inför resan pÄ Internet, dÄ Stena Line har en riktigt bra hemsida med information om det mesta, dÀr du Àven kan boka biljetterna du behöver för att resa om du vill det.

Gdynia ligger bra till

Staden ligger nÀmligen i det sÄ kallade trestadsomrÄdet i norra Polen, dÀr de tre stÀderna Gdynia, Gdansk och Sopot ingÄr. Vill man inte lÀmna Gdynias nÀromrÄde men ÀndÄ uppleva Polen Àr dÀrför möjligheterna goda till detta hÀr, men Àr det sÄ att man vill resa vidare, antingen till andra delar av Polen eller Europa, Àr Àven möjligheterna till detta goda.

Gdynia Àr en intressant stad

Detta eftersom det Àr en modern stad, sÄ den Àr inte lika historiskt intressant som en del andra stÀder i regionen, men vill man se typiska östeuropeiska byggnader, Àr möjligheterna till detta goda. Dessutom finns hÀr hÀrliga strÀnder och en hÀrlig stÀmning sommartid, sÄ reser man hit under sommaren, kommer man helt klart att trivas!

Skulle man mot förmodan inte gilla Gdynias ”stil” har dock bĂ„de nĂ€rliggande Gdansk och Sopot (de tvĂ„ andra stĂ€derna i Polens trestadsomrĂ„de) sin egen stil, sĂ„ i sĂ„ fall kan man alltid spana in dessa stĂ€der istĂ€llet, för att se om dessa passar en bĂ€ttre istĂ€llet.

Gillar man museer finns det gott om sÄdana i staden med, och shoppingmöjligheterna Àr fantastiskt bra hÀr. Staden rekommenderas dÀrför verkligen som destination för alla shoppingtokiga!

Även Karlskrona Ă€r en trevlig stad

Givetvis behöver man inte stanna till i Karlskrona bara för att man tar en fĂ€rja dĂ€rifrĂ„n, men skulle man bestĂ€mma sig för att göra detta, Ă€r det faktiskt inte en sĂ„ dum ide. Även Karlskrona har nĂ€mligen en hel del att bjuda pĂ„. Det Ă€r ju nĂ€mligen en gammal örlogsstad och Blekinges största stad, och du hittar hĂ€r bland annat ett riktigt bra marinmuseum, ett porslinsmuseum och mycket annat som kan vara intressant att se, men framför allt Ă€r naturupplevelserna i den nĂ€rliggande skĂ€rgĂ„rden otroliga. Gillar man att vara ute i naturen eller t.ex. att fiska, kan det dĂ€rför vara en riktigt bra ide att stanna till i Karlskrona lite, framför allt om man reser sommartid.

Recension:

Karlskrona – Gdynia
Betygsatt av: FĂ€rjatillTyskland.se
Betyg: 5