Karlskrona – Gdynia

Vi svenskar har rest till Danmark och Tyskland och Finland via färja redan länge, men en lite nyare färjedestination är Polen. Vill man ta sig till Polen, som för övrigt är en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka resten av Östeuropa på också, kan man välja mellan flera olika färjerutter för detta. Enligt oss är dock en av de allra bästa färjerutterna för detta ändamål Karlskrona – Gdynia. Detta av flera anledningar:

Rutten trafikeras av duktiga Stena Line
Som ju verkligen är ett rederi som du kan lita på, på alla sätt och vis. De är ju det största privatägda rederiet i världen, och ett av de allra största rederiföretagen. De har dessutom varit aktiva i mer än 50 år, så de har mycket bra koll på rederibranschen på alla sätt och vis, och vet därför det mesta om vad som är bäst i fartygsväg, vad passagerarna vill ha och så vidare.

>> Läs mer och boka en färja mellan Karlskrona och Gdynia här

Karlskrona Gdynia

Stena Line använder sig av 3 olika fartyg för att trafikera rutten:

Alla dessa fartyg håller hög klass på alla tänkbara sätt, och är också bekväma att resa med, då de har allt du kan behöva som resenär. Du kan shoppa, äta gott, dricka gott, , gå på spa, underhållas på olika vis och så vidare. Du får med andra ord aldrig en tråkig stund på fartygen!

Eftersom Stena Line som sagt använder sig av hela 3 olika fartyg för att trafikera rutten, kan du som resenär dessutom välja mellan 2 olika avgångar varje dag. Du har därför goda möjligheter att resa precis när du vill, oavsett när detta är.

Att det är just Stena Line som du reser med om du väljer att resa denna rutt innebär även att du kan hitta all information som du behöver inför resan på Internet, då Stena Line har en riktigt bra hemsida med information om det mesta, där du även kan boka biljetterna du behöver för att resa om du vill det.

Gdynia ligger bra till
Staden ligger nämligen i det så kallade trestadsområdet i norra Polen, där de tre städerna Gdynia, Gdansk och Sopot ingår. Vill man inte lämna Gdynias närområde men ändå uppleva Polen är därför möjligheterna goda till detta här, men är det så att man vill resa vidare, antingen till andra delar av Polen eller Europa, är även möjligheterna till detta goda.

Gdynia är en intressant stad
Detta eftersom det är en modern stad, så den är inte lika historiskt intressant som en del andra städer i regionen, men vill man se typiska östeuropeiska byggnader, är möjligheterna till detta goda. Dessutom finns här härliga stränder och en härlig stämning sommartid, så reser man hit under sommaren, kommer man helt klart att trivas!
Skulle man mot förmodan inte gilla Gdynias ”stil” har dock både närliggande Gdansk och Sopot (de två andra städerna i Polens trestadsområde) sin egen stil, så i så fall kan man alltid spana in dessa städer istället, för att se om dessa passar en bättre istället.

Gillar man museer finns det gott om sådana i staden med, och shoppingmöjligheterna är fantastiskt bra här. Staden rekommenderas därför verkligen som destination för alla shoppingtokiga!

Även Karlskrona är en trevlig stad
Givetvis behöver man inte stanna till i Karlskrona bara för att man tar en färja därifrån, men skulle man bestämma sig för att göra detta, är det faktiskt inte en så dum ide. Även Karlskrona har nämligen en hel del att bjuda på. Det är ju nämligen en gammal örlogsstad och Blekinges största stad, och du hittar här bland annat ett riktigt bra marinmuseum, ett porslinsmuseum och mycket annat som kan vara intressant att se, men framför allt är naturupplevelserna i den närliggande skärgården otroliga. Gillar man att vara ute i naturen eller t.ex. att fiska, kan det därför vara en riktigt bra ide att stanna till i Karlskrona lite, framför allt om man reser sommartid.

Recension:

Karlskrona – Gdynia
Betygsatt av: FärjatillTyskland.se
Betyg: 5