Rödby – Puttgarden

För alla som vill resa till Danmark via södra Sverige är sträckan Rödby – Puttgarden en sträcka som är värd att överväga, trots att utgångsstaden Rödby inte ligger i Sverige, utan i Danmark. Detta eftersom man på ett enkelt och smidigt sätt kan ta sig till Rödby från Sverige, genom att åka färja, från Helsingborg i Skåne till Helsingör i Danmark (en av de mest klassiska svenska färjerutterna, förstås, som tar mycket kort tid), och sedan köra från Helsingör till Rödby.

För att åka på båda färjorna, dvs. mellan Helsingborg och Helsingör och sedan mellan Rödby och Puttgarden, kan man köpa en kombinationsbiljett, som gör att man kan göra detta på ett mycket prisvärt sätt. Vill man inte åka färja två gånger, kan man även åka över till Danmark via Öresundsbron, och sedan åka mellan Rödby – Puttgarden med färja efter det.

>> Läs mer och boka en färja mellan Rödby och Puttgarden här

Bra att veta om rutten Rödby – Puttgarden

Att resa mellan Rödby – Puttgarden tar bara 3 timmar, så detta är en kort färjeresa på alla sätt och vis. Resrutten är väl inarbetad och har trafikerats i många år (den invigdes år 1963!), vilket gör att det finns många olika biljettalternativ att välja mellan. Vanligast är det dock att man tar bilen med sig när man reser denna rutt. Du kan köpa en biljett till sträckan, via Scandlines (som för närvarande åtminstone är det enda rederiet som trafikerar sträckan), upp till 4 timmar innan avgång. Ju tidigare du kan boka biljetten, desto billigare brukar det dock bli, eftersom du då kan bli berättigad till olika rabatter.

Färjan avgår varannan timme för denna sträcka, 24 timmar om dygnet, så vill man resa denna sträcka, har man verkligen många avgångar att välja mellan, upp till 50 per dygn!

På båda sidorna finns det bra vägkommunikationer, E47:an, som alltså är en Europaväg, på den danska sidan, och Autobahn A1 på den tyska sidan.

Det finns både möjlighet att äta och dricka gott samt att shoppa på båtarna om man vill det, då båtarna som trafikerar rutten är välutrustade på alla sätt och vis.

Bra att veta om Rödby, Danmark

Rödby ligger som sagt i Danmark, på den danska ön Lolland. Det ligger en Bordershop i anslutning till färjeterminalen för den som vill shoppa i staden.

Vill man stanna till i Rödby under resan, går det också bra. Det finns en del att göra i staden, nämligen. Bland annat ligger det populära badlandet Lalandia i Rödby.

Rödby Puttgarden

Bra att veta om Puttgarden

Likt Rödby ligger även Puttgarden på en ö, men på en tysk sådan, vid namn Fehmarn. Det är dock en lite mindre spännande stad än Rödby, så de flesta som reser denna sträcka stannar inte i Puttgarden under någon längre period. Däremot kan man ta sig till andra, mer intressanta och händelserika städer i Tyskland ganska lätt från staden om man vill det, tack vare goda vägförbindelser.

Även i Puttgarden hittar du en riktigt bra bordershop, där du kan shoppa det mesta man som turist kan tänkas vilja köpa. Utbudet är känt för att vara riktigt bra i denna Bordershop (det kallas i regel Nordtysklands bästa!), och priserna likaså. Där kan du enkelt finna billiga julklappar, om inte så får du ta ett besök hos julklappstipset.nu.

Framtiden

Det är tänkt att en tunnel kommer att byggas där färjorna trafikerar Rödby – Puttgarden just nu. Planen är att denna tunnel ska stå klar år 2021, och då kommer färjetrafiken i detta område med all sannolikhet att minska betydligt. Vill du resa denna färjerutt, har du med andra ord fortfarande gott om tid på dig, men inte oändligt med tid, vad det verkar som just nu åtminstone. Varför inte passa på att testa denna omåttligt populära rutt redan nu? Den är trots allt så populär av en anledning.

Recension:

Rödby Puttgarden
Betygsatt av: FärjatillTyskland.se
Betyg: 5