Scandlines

Scandlines har väldigt många svenskar rest med, eftersom detta färjeföretag trafikerar två färjerutter som är mycket populära bland svenskar: Helsingborg – Helsingör samt Rödby – Puttgarden (utöver detta trafikerar man även en tredje rutt; nämligen Rostock – Gedser, men detta är inte en lika populär rutt bland just svenskar, åtminstone än), men samtidigt vet de flesta svenskar inte så mycket som man kanske skulle kunna tro om detta företag, så här kommer en kort sammanfattning gällande saker som du bör känna till om Scandlines:

Från början är Scandlines danskt, men numera äger svenska Stena Line, samt olika tyska bolag delar av Scandlines, vilket gör att man kan kalla företaget dansk-tysk-svenskt numera. Huvudkontoret för företaget ligger dock i Rostock, Tyskland, och inte i Norden.

>> Läs mer och Boka färja hos Scandlines.

Man trafikerar endast 3 rutter, men eftersom dessa rutter (framför allt rutten Helsingborg – Helsingör, där en färja avgår var 15:e minut) har många avgångar, använder man sig ändå av väldigt många olika fartyg, vilket gör att Scandlines äger och använder många fler fartyg än många konkurrerande företag inom samma bransch.

Förr trafikerade Scandlines fler rutter, men genom åren har man sålt av flera av dem, främst till Stena Line, som är en av företagets större konkurrenter, och som sagt numera även äger en del av Scandlines i sig självt, så detta är inte så överraskande.

I regel håller Scandlines fartyg mycket hög klass på alla sätt och vis, vilket gör att många reser med dem åtskilliga gånger.

Scandlines

Scandlines har en mycket bra hemsida, där man inte bara kan ta del av tidtabeller för rutterna de trafikerar, utan även läsa mer om företaget i sig, boka biljetter för fartygen och mycket annat.