Travemünde

Travemünde är en mycket charmig stad vid havet som kan vara trevlig att besöka, framför allt under sommaren, då staden är som finast. Denna stad, som ursprungligen var en fiskeby har nämligen mycket att bjuda på, för alla sorters turister, vilket gjort att turismen idag är den största inkomstkällan här.

Mest populärt är det att besöka Travemünde under helger, då många tyskar och reser till denna annars lite sömniga hamnstad. Så vill du mingla med många andra, rekommenderas helger under sommaren, medan veckodagar brukar vara lite lugnare.

>> Läs mer och boka en färja till Travemünde här

Hur man reser till Travemünde

Från Sverige går det båtar till Travemünde från Trelleborg, men det går även att ta sig hit genom att först åka via Danmark, och sedan köra genom Tyskland tills man kommer fram. Det går även tåg från Lubeck till Travemünde varje timme.

Vad det finns att göra i Travemünde

Många gillar att bada på stränderna i staden, eller att hänga i hamnen, där man kan se många båtar, som t.ex. den kända museibåten Passat. Strandpromenaden, som är 1.7 km lång totalt är också värd ett besök. Även stadens casino är mycket populärt bland besökare som vill klä upp sig, äta gott och roa sig.

Travemunde - res med färja

Boende i Travemünde

Under sommartid finns det en hel del lägenheter man kan hyra som turist. Både med dessa lägenheter och andra boendealternativ i staden gäller det dock att vara ute i god tid, eftersom mycket bokas upp väldigt tidigt för sommaren. Om det inte är jätteviktigt för dig att bo i just Travemünde eller om du är ute i sista minuten med att boka boende kan även de närliggande städerna Brodten och Lubeck vara ett bra alternativ att leta boende i. Det bästa hotellet i Travemünde heter Hotel Maritim, där finns även ett känt spa samt otroligt fin utsikt över staden och havet.