Trelleborg – Sassnitz

Om du ska resa till Tyskland, alternativt till övriga Europa, men via Tyskland, finns det i regel ingen anledning att lĂ„ta sjĂ€lva överfarten till Tyskland ta för mycket tid. Detta gör att fĂ€rjerutten Trelleborg – Sassnitz Ă€r mycket populĂ€r. Detta Ă€r nĂ€mligen det snabbaste sĂ€ttet att ta sig till Tyskland pĂ„, via fĂ€rja frĂ„n Sverige, vilket i förlĂ€ngningen Ă€ven betyder att det Ă€r det billigaste sĂ€ttet att göra detta pĂ„. MĂ„nga vĂ€ljer dĂ€rför att resa rutten Trelleborg – Sassnitz Ă€ven av kostnadsskĂ€l.

Exakt hur mycket det kostar att resa mellan Trelleborg och Sassnitz beror lite pÄ vilket rederi du vÀljer för att göra detta, men sjÀlva resan tar bara kring 4 timmar, sÄ det Àr en betydligt snabbare överfart det rör sig om nÀr man jÀmför med en del andra, liknande fÀrjerutter.

>> LÀs mer och boka en fÀrja mellan Trelleborg och Sassnitz hÀr

Trelleborg - Sassnitz

Var ligger Sassnitz?

För att du ska kunna avgöra om det passar dig att resa till Sassnitz nÀr du ska resa till Tyskland, Àr förstÄs en förutsÀttning att du vet var Sassnitz överhuvudtaget ligger. Svaret pÄ detta Àr att Sassnitz ligger pÄ Tysklands största ö, Rugen. Det gÄr dock att ta sig till övriga Tyskland mycket lÀtt frÄn denna ö, pÄ grund av en broförbindelse med fastlandet, t.ex. tar du dig till Berlin, den tyska huvudstaden, pÄ bara 3 timmar med bil hÀrifrÄn.

Bra att veta om Sassnitz

Staden Àr liten, och har strax under 10 000 bofasta invÄnare, men eftersom den ligger pÄ den natursköna ön Rugen, nÀra naturreservatet Jasmund, besöker mÄnga turister, framför allt tyska sÄdana, staden varje Är.

Det finns dock faktiskt Àven en hel del annat att se i Sassnitz, Àven för den som inte Àr sÄ intresserad av natur. Bland annat Àr hamnen i staden mycket charmig, och det finns Àven ett intressant fiskemuseum, och den gamla delen av staden (ligger bakom hamnen) Àr ocksÄ intressant att besöka. Vill man tillbringa lite tid hÀr, utan att behöva ge sig ivÀg med en gÄng, finns det dÀrför goda möjligheter Àven till detta.

Bra att veta om Trelleborg

Trelleborg Ă€r Sveriges sydligaste stad, och ligger dĂ€rför förstĂ„s i vĂ„rt lands sydligaste landskap, SkĂ„ne. Även Trelleborg Ă€r en intressant stad, med historiska anor, dĂ€r man kan tillbringa lite tid, framför allt under sommaren, dĂ„ staden verkligen ”lever upp” sĂ„ att sĂ€ga. Bland annat anordnas det mĂ„nga intressanta evenemang pĂ„ landsbygden utanför staden, och det gĂ„r Ă€ven snabbt och lĂ€tt att ta sig till andra populĂ€ra sommardestinationer i SkĂ„ne frĂ„n staden.

Trelleborg har dessutom mycket bra förbindelser med övriga Sverige, t.ex. via en motorvÀg till Malmö, sÄ oavsett var du kommer ifrÄn, bör du inte ha nÄgra större problem med att ta dig till staden.

Bra att veta om att resa rutten Trelleborg – Sassnitz

Du kan resa denna rutt med eller utan bil, beroende pÄ vad du föredrar. Du betalar förstÄs extra för att ta bilen med dig, som pÄ de flesta andra bÄtar.
Den som vill resa denna rutt har dock tyvÀrr inte lika mÄnga avgÄngar att vÀlja mellan för detta som man har för en del andra resrutter med fÀrja. I regel gÄr det nÀmligen bara en fÀrja till Sassnitz per dag, och tvÄ tillbaka till Trelleborg frÄn Sassnitz per dag. Du bör dÀrför planera bÄde resan och hur mycket tid du behöver framme mm. vÀldigt noga innan du bokar en resa för att undvika onödiga bekymmer som kanske hade kunnat undvikas annars. HÀr hittar du mer information om Sassnitz Bordershop.

Recension:
Trelleborg – Sassnitz
Betygsatt av: FĂ€rjatillTyskland.se
Betyg: 5

De flesta av avgÄngarna till Sassnitz frÄn Trelleborg Àr planlagda sÄ att man pÄ ett enkelt och smidigt sÀtt kan komma med pÄ dem Àven om man inte övernattar i Trelleborg, sÄ vill man inte spendera tid i Trelleborg i samband med att man reser med denna fÀrjelinje, Àr detta absolut inte ett mÄste.