Trelleborg – Sassnitz

Om du ska resa till Tyskland, alternativt till övriga Europa, men via Tyskland, finns det i regel ingen anledning att låta själva överfarten till Tyskland ta för mycket tid. Detta gör att färjerutten Trelleborg – Sassnitz är mycket populär. Detta är nämligen det snabbaste sättet att ta sig till Tyskland på, via färja från Sverige, vilket i förlängningen även betyder att det är det billigaste sättet att göra detta på. Många väljer därför att resa rutten Trelleborg – Sassnitz även av kostnadsskäl.

Exakt hur mycket det kostar att resa mellan Trelleborg och Sassnitz beror lite på vilket rederi du väljer för att göra detta, men själva resan tar bara kring 4 timmar, så det är en betydligt snabbare överfart det rör sig om när man jämför med en del andra, liknande färjerutter.

>> Läs mer och boka en färja mellan Trelleborg och Sassnitz här

Trelleborg - Sassnitz

Var ligger då Sassnitz?
För att du ska kunna avgöra om det passar dig att resa till Sassnitz när du ska resa till Tyskland, är förstås en förutsättning att du vet var Sassnitz överhuvudtaget ligger. Svaret på detta är att Sassnitz ligger på Tysklands största ö, Rugen. Det går dock att ta sig till övriga Tyskland mycket lätt från denna ö, på grund av en broförbindelse med fastlandet, t.ex. tar du dig till Berlin, den tyska huvudstaden, på bara 3 timmar med bil härifrån.

Annat som kan vara bra att veta om Sassnitz
Staden är liten, och har strax under 10 000 bofasta invånare, men eftersom den ligger på den natursköna ön Rugen, nära naturreservatet Jasmund, besöker många turister, framför allt tyska sådana, staden varje år.

Det finns dock faktiskt även en hel del annat att se i Sassnitz, även för den som inte är så intresserad av natur. Bland annat är hamnen i staden mycket charmig, och det finns även ett intressant fiskemuseum, och den gamla delen av staden (ligger bakom hamnen) är också intressant att besöka. Vill man tillbringa lite tid här, utan att behöva ge sig iväg med en gång, finns det därför goda möjligheter även till detta.

Bra att veta om Trelleborg
Trelleborg är Sveriges sydligaste stad, och ligger därför förstås i vårt lands sydligaste landskap, Skåne. Även Trelleborg är en intressant stad, med historiska anor, där man kan tillbringa lite tid, framför allt under sommaren, då staden verkligen ”lever upp” så att säga. Bland annat anordnas det många intressanta evenemang på landsbygden utanför staden, och det går även snabbt och lätt att ta sig till andra populära sommardestinationer i Skåne från staden.

Trelleborg har dessutom mycket bra förbindelser med övriga Sverige, t.ex. via en motorväg till Malmö, så oavsett var du kommer ifrån, bör du inte ha några större problem med att ta dig till staden.

Bra att veta om att resa rutten Trelleborg – Sassnitz
Du kan resa denna rutt med eller utan bil, beroende på vad du föredrar. Du betalar förstås extra för att ta bilen med dig, som på de flesta andra båtar.
Den som vill resa denna rutt har dock tyvärr inte lika många avgångar att välja mellan för detta som man har för en del andra resrutter med färja. I regel går det nämligen bara en färja till Sassnitz per dag, och två tillbaka till Trelleborg från Sassnitz per dag. Du bör därför planera både resan och hur mycket tid du behöver framme mm. väldigt noga innan du bokar en resa för att undvika onödiga bekymmer som kanske hade kunnat undvikas annars. Här hittar du mer information om Sassnitz Bordershop.

Recension:

Trelleborg – Sassnitz
Betygsatt av: FärjatillTyskland.se
Betyg: 5

De flesta av avgångarna till Sassnitz från Trelleborg är planlagda så att man på ett enkelt och smidigt sätt kan komma med på dem även om man inte övernattar i Trelleborg, så vill man inte spendera tid i Trelleborg i samband med att man reser med denna färjelinje, är detta absolut inte ett måste.