Aalborg

När vi svenskar besöker Danmark håller vi oss ofta till de typiska svenskstäderna (som Helsingör) eller till de uppenbara turiststäderna (som Köpenhamn och Billund). Men det är lite synd, för vårt södra grannland har även en hel del annat att bjuda på. Därför är det kul att allt fler svenskar börjar resa till Aalborg, som faktiskt är en riktigt intressant stad.

Vad finns att se i Aalborg?

För det första finns det ett slott och även flera andra historiska sevärdheter i staden. Sedan kan staden även skryta med ett akvavit bryggeri, som nog inte lika många har besökt som ölbryggerierna i Köpenhamn, så detta kan vara en intressant upplevelse, framför allt för den som gillar akvavit.

Det finns även en djurpark i staden, om det är så att man är här med barn. I djurparken hittar du alla de mest intressanta djuren, som giraffer, elefanter och så vidare.

aalborg

Är man intresserad av vikingar (vilket ju barn också ofta är), finns det även en begravningsplats från vikingatiden i staden, men är man mer inne på modern konst, finns det också ett mycket bra modernt konstmuseum i staden.

Vidare hittar den som bara vill promenera runt i fina miljöer, utan att för den sakens skull besöka olika museer, massvis med fina byggnader i stadskärnan. Det finns även ett casino för den som vill vinna tillbaka pengarna man lagt ut på resan här.

Med andra ord är det inte mycket som saknas i Aalborg, utan allt man kan tänkas vilja se under en resa, finns mycket riktigt här.

Dessutom är det inte lika många turister som reser till Aalborg för att shoppa som till en del andra danska städer. Detta gör att priserna på typiska svenskvaror, som vi ofta köper med oss från Danmark kan vara billigare här. Givetvis finns det även många bra restauranger och krogar i staden, för den som vill äta och dricka gott.