Semester i Tyskland

Tyskland låter kanske som ett lite ovanligt semestermål, men detta stora land har faktiskt flera fördelar som resmål, förutom den mest uppenbara, nämligen att det ligger nära Sverige, vilket gör att man lätt kan ta sig hit, både via buss, tåg, bil eller flyg. Några av dessa fördelar kommer vi att presentera i denna artikel, som vi hoppas ska få även dig att överväga en semester i Tyskland, likt så många andra svenskar som redan gjort det.

Detta kan Tyskland bjuda på:

Spännande städer

Storstäderna i Tyskland är betydligt större än storstäderna i Sverige, vilket gör att det finns mycket att se och uppleva i de flesta av dem. Dessutom anordnas det stora evenemang i de tyska storstäderna relativt ofta, så de passar även den som t.ex. vill gå på en Bundesliga match eller konsert i världsklass. Glöm inte att det inte bara är huvudstaden Berlin som är värd att besöka, utan även många av de andra städerna, som Hamburg, Munchen och Köln, för att bara nämna några exempel, har mycket att bjuda på.

Boka din resa till Tyskland här:

TT-Line
TT-Line
 • TT-Line
 • Reser mellan:

  Trelleborg – Rostock.

  Trelleborg – Travemunde.
 • Boka din resa online:
Stena Line
Stena Line
 • Stena Line
 • Reser mellan:

  Göteborg – Kiel.

  Trelleborg – Rostock.

  Trelleborg – Sassnitz.
 • Boka din resa online:
Scandlines
Scandlines
 • Scandlines
 • Reser mellan:

  Helsingborg-Helsingör => Gedser-Rostock.
 • Boka din resa online:

Vacker natur

I Tyskland finns nämligen natur av alla möjliga tänkbara slag, från de fina stränderna och kustlandskapen i norr, som lockar många turister, framför allt under sommaren, till Alperna i söder, skogar och sjöar, samt mycket annat. Så landet passar perfekt för alla naturälskare!

Semester i Tyskland

Säkerhet

Till skillnad från många andra länder är nämligen Tyskland säkert, både när det gäller natur, sjukvård, smittsamma sjukdomar, brottslighet och mycket annat. Man behöver därför inte oroa sig så mycket, utan kan njuta av semestern till fullo. Av samma anledning behöver man t.ex. inte heller vaccinera sig eller liknande om man vill åka på semester i Tyskland, vilket också uppskattas av många.

Bra infrastruktur

De tyska Autobahn motorvägarna har förmodligen de flesta hört tals om, och dessa håller förstås hög klass och är väldigt bekväma att köra på, men även i övrigt är infrastrukturen i Tyskland väldigt bra, vilket många uppskattar, framför allt om de tillbringar mycket tid och kanske kör mycket eller liknande i landet.

Många boendealternativ

I Tyskland finns det boendealternativ för alla smaker och plånböcker, då det bland annat finns väldigt många bra budgetalternativ för boende i landet, men även mer unika boendeformer, som t.ex. slott som man kan bo på. Så vill du bo riktigt lyxigt och bra, kan du göra detta i Tyskland, men vill du bo billigt, går även det bra!

Detta är dock bara några av fördelarna med en semester i Tyskland, det finns många fler också, beroende på vart i landet du väljer att resa. Så tror du att en semester i Tyskland skulle kunna passa dig, rekommenderar vi varmt att du bekantar dig närmare med de olika resmål som finns i landet, för att lära dig mer om de specifika fördelarna med just detta eller dessa resmål i landet!

Recension:
Semester i Tyskland
Betygsatt av: FärjatillTyskland.se
Betyg: 4.8/5.0