Rostock

Rostock Tyskland

Om du vill resa till ett mycket intressant resmål med mycket att erbjuda, som dock ligger förhållandevis nära Sverige, kan den historiska staden Rostock i Tyskland vara ett bra alternativ. Denna gamla Hansastad är nämligen idag en livlig studentstad där det finns många bra uteställen, restauranger, butiker och historiska sevärdheter som t.ex. Mariakyrkan samt ett Astronomiskt ur från 1472.

Allmänt om Rostock

Rostock ligger vid havet, och är känd som en hamnstad, men även för att norra Europas äldsta universitet finns här. Det finns en flygplats utanför staden, dit man bland annat kan ta lågprisflyg från Stockholm, med Ryanair. Det går dessutom färjor från Trelleborg flera gånger om dagen om man vill ta sig hit med båt.

>> Läs mer och boka en färja till Rostock här

Vad kan man göra i Rostock?

Vi rekommenderar att du besöker den fina gatan Kröpelinerstrasse, som är över 800 år gammal och där det ligger massvis med fina medeltida hus, men numera även treniga cafeer, krogar och butiker, samt stadens äldsta restaurang Zur Kogge. Dessutom bör svenskar passa på att handla i staden, det finns nämligen många mycket trevliga butiker och varuhus här, och när det gäller många av varorna är priserna betydligt bättre än i Sverige.

Fyren i Rostock, som byggdes år 1897, är också ett populärt besöksmål, eftersom man från toppen av denna fyr, som för övrigt fortfarande är i bruk, har en mycket fin utsikt över staden och havet. Rostocks gamla stadsmurar, eller det som är kvar av dem åtminstone, kan också vara intressanta att se.

Dessutom anordnas det ofta olika evenemang i staden, så som olika utställningar, konserter och liknande. Detta är framför allt vanligt under sommaren, så besöker du Rostock sommartid, rekommenderar vi att du går in på Rostock stads hemsida för att se om något evenemang anordnas när just du besöker staden.

Panoramabild Rostock i Tyskland.

Vill du sola och bada lite under ditt besök i Rostock rekommenderas Wardemunde stranden, som ligger 3 km. utanför Rostock.

Hur länge bör man stanna i Rostock?

Rostock är ett otroligt trevligt resmål eftersom man hinner med att se mycket även under en dag, eftersom avstånden inne i staden är förhållandevis små. Om du tagit färjan mellan Trelleborg och Rostock och vill tillbringa lite tid i staden så finns det även tillräckligt med sevärdheter och attraktioner för att fördriva tiden om man väljer att stanna lite längre. Så hur länge du bör stanna i Rostock beror egentligen alldeles på vad du vill göra. Allt från en dag till en vecka kan vara lagom, beroende på tycke och smak!