Billiga kryssningar

Billiga kryssningar

Att kryssa är verkligen en upplevelse i sig, förutom att vara ett smidigt sätt att ta sig till en destination, eller flera destinationer samtidigt på. Dagens kryssningsfartyg liknar nämligen i många fall lyxhotell och har otroligt många faciliteter som resenärerna kan roa sig i. I regel kan man säga att ju längre en kryssning är, desto bättre är även fartygen, så de fartyg som man kanske är van vid från t.ex. en Finlandskryssning (som ju i regel endast varar en natt, och därmed är mycket kort) går inte att jämföra med de lyxkryssare som kryssar i Karibien eller Medelhavet.

Boka billig kryssning hos:

Bra erbjudanden just nu

TT-Line

Färja till Tyskland

  • Reser mellan:

  • Trelleborg – Rostock

  • Trelleborg – Travemünde

  • Karlshamn – Travemünde

Färjebiljetter till Tyskland

Direct Ferries

Färjor från olika rederier

  • Färjerutter mellan:

  • Göteborg – Kiel

  • Malmö – Travemünde

  • Nynäshamn – Rostock

Oavsett vart du skulle vilja kryssa går det dock att hitta billiga kryssningar, inklusive med riktigt bra kryssningsfartyg, och i denna artikel har vi samlat våra bästa tips gällande just att hitta så billiga kryssningar som möjligt.

Så hittar du billiga kryssningar

I de fall som en viss kryssning inte säljer slut helt, säljs ofta de resterande hytterna och platserna väldigt billigt nära avresedatumet. Om du kan vara så pass flexibel med den kryssning du vill åka på att fartyget, hytten du får och liknande inte är så viktigt, är det bästa sättet att hitta billiga kryssningar därför att ha is i magen och vänta tills några dagar innan avresedatumet och se vad du kan hitta. Detta sätt att boka billiga kryssningar rekommenderas dock inte för alla, och framför allt inte för den som har en mycket bestämd ide om vad det är för kryssning man vill åka på, eftersom det då finns risk för att kryssningen man är intresserad av säljer slut.

Utnyttja rabatter

Det andra alternativet för att hitta billiga kryssningar är att göra exakt tvärtom, dvs. boka sin kryssning i mycket god tid. Gör man detta kan man nämligen utnyttja många bra rabatter. För att se om sådana rabatter finns går man helt enkelt in på de olika kryssningsföretagens hemsidor, där brukar all sådan information ligga ute.

Boka en härlig kryssning

Om det trots detta är så att kryssningarna känns för dyra kan man även ta till följande knep:
Res under lågsäsong, dvs. då då de flesta andra inte vill kryssa i just den region som intresserar dig. När det är lågsäsong beror dock på vart du vill kryssa. Högsäsong i Medelhavet är t.ex. på sommaren, medan detta är lågsäsong i Karibien, på grund av orkaner som ofta drabbar regionen då. Testa därför med en del olika datum för att se hur detta påverkar priset.

Boka en sämre hytt. Visst kan det kännas lockande med den finaste sviten och en egen balkong med mera, men om man kryssar med ett riktigt bra fartyg tillbringar man faktiskt inte så väldigt mycket tid i hytten ändå, så många, framför allt de som åker på en lite längre kryssning för första gången, kan faktiskt nöja sig med en enklare hytt också. Och vilken hytt man väljer påverkar faktiskt priset väldigt mycket!