Färja Sverige-Tyskland

Färja mellan Sverige och Tyskland

Många som ska ta med sig bilen ut i Europa reser genom Danmark, eftersom det finns flest färjelinjer från Sverige dit, men om det inte är till Danmark man ska, utan till Tyskland eller någon annanstans öster om Danmark, är det i regel smidigare att ta en färja Sverige-Tyskland istället för en färja till Danmark, då man på så vis hamnar mitt i Europa och slipper köra lika mycket när man väl är framme.

Men vilka alternativ har man då om man vill ta en färja Sverige-Tyskland? Detta ska vi försöka reda ut här.

Populära färjor till Tyskland

Bra erbjudanden just nu

TT-Line

Färja till Tyskland

  • Reser mellan:

  • Trelleborg – Rostock

  • Trelleborg – Travemünde

  • Karlshamn – Travemünde

Färjebiljetter till Tyskland

Direct Ferries

Färjor från olika rederier

  • Färjerutter mellan:

  • Göteborg – Kiel

  • Malmö – Travemünde

  • Nynäshamn – Rostock

Sträckor du kan ta för en färja Sverige-Tyskland

Det går färjor till Kiel i norra Tyskland från Göteborg. Då tar man i så fall en Stena Line färja, och man kan även åka på kryssning till Kiel från Göteborg om man bara vill åka till Tyskland över dagen.

Det går även att ta en färja Sverige-Tyskland från Trelleborg i Skåne, till orter som Travemunde, Rostock och Sassnitz. Vissa av dessa rutter trafikeras oftare än andra. TT-Line och Scandlines är exempel på rederier som trafikerar dessa sträckor.

Vilken sträcka för en färja Sverige-Tyskland är då bäst?

Det beror givetvis alldeles på vart i Tyskland man vill hamna, eftersom de olika färjorna åker till olika delar av Tyskland. Börja därför alltid din jakt på en bra färja Sverige-Tyskland med att se vart de olika hamnarna som du kan resa till ligger, samt hur de ligger i förhållande till den ort du vill resa till. Tänk även på att vilken avreseort i Sverige som funkar bäst beror på var du börjar din resa. De flesta i Västsverige slösar t.ex. bort mycket tid på att köra ned till Skåne för att ta en färja, medan detta inte spelar lika stor betydelse för den som kommer lite mer långväga ifrån, för att bara nämna ett exempel.

En färja för resor.

Ett fantastiskt sätt att resa

Åka färja mellan Sverige och Tyskland är ett fantastiskt sätt att resa. Om du är på jakt efter en bekväm, avkopplande och äventyrlig resa så kan en färjetur vara perfekt. Turen tar vanligtvis ett par timmar, så att du kan njuta av den fridfulla sjöresan och se den vackra naturen. På färjan finns det ofta ett brett utbud av aktiviteter och underhållning, som restauranger, barer, butiker och andra faciliteter. Så oavsett om du reser ensam eller med hela familjen, så är det en bra upplevelse att åka färja mellan Sverige och Tyskland.

Vad bör man tänka på?

Först och främst bör du se till att du bokar din biljett i tid, eftersom det ibland kan bli mycket upptaget. Det är också viktigt att ta med alla nödvändiga dokument, som pass och andra handlingar. Om du tar med dig bagage, se till att det är märkt och lätt att hitta. Och till sist, se till att du har med dig lite föda och dryck för att ha något att äta och dricka under turen.