Berlin

Berlin - bit av karta

Det var länge så att Berlin först och främst förknippades med Berlinmuren, och sågs som en lite grå och deprimerande stad. Inget kunde dock vara längre från sanningen idag, då Berlin istället blivit en hipp, ungdomlig och nytänkande stad, där man fortfarande tar vara på sin historia. Det är därför fler turister än någonsin som väljer att besöka Berlin, och vi svenskar är förstås inget undantag, framför allt inte med tanke på att man faktiskt kan flyga hit på mindre än 2 timmar från Stockholm, eller till och med ta sig hit utan att flyga alls från Sverige, om det är så att man kanske är flygrädd eller liknande.

Men vad ska man då egentligen göra när man väl är i Berlin? Listan är egentligen ofattbart lång, för så intressant är nämligen Berlin som stad, men det finns en del saker som man helt enkelt inte får missa när man är här. Dessa är enligt oss:

Berlinmuren

Ett av världens mest kända monument, på grund av sin unika historia. Det är också en viktig faktor i att förstå Berlin, så detta är enligt oss ett måste.

Shopping

Ingen annanstans i världen hittar du nämligen shopping som i Berlin, som kryllar av designers och konstnärer av alla slag. Är man det minsta shoppingsugen, bör man därför se till att handla med sig något hem.

KaDeWe

KaDaWe i Berlin

Som är Europas största varuhus. Också ett måste för den shoppingsugne, eller den som helt enkelt vill kika runt lite, för att se hur världens största varuhus egentligen ser ut.

Utelivet

Några av världens mest unika klubbar finns nämligen i Berlin, så gillar man att gå ut och festa, finns det inget bättre ställe att göra detta på än här.

Mitte

Den trendigaste stadsdelen i Berlin, som är ett måste för att förstå varför staden ses som så hippt idag.

TV-tornet

Med sina 368 meter Tysklands högsta byggnad. Man kan ta sig 204 meter upp, och därifrån har man förstås en underbar utsikt över Berlin.

Berlin, TV-tornet, Alexanderplatz

Utöver att ta del av våra tips rekommenderar vi dock att du även gör lite research kring Berlin själv, för att hitta dina egna smultronställen, baserat på vad dina egna intressen och preferenser är. Berlin är nämligen så fantastiskt att det finns något för alla här!