Bordershop i Rödby

Rödby – Puttgarden är en otroligt populär färjerutt bland svenskar. Och som bekant är det väldigt vanligt att svenskar vill shoppa när de åker iväg till kontinenten, samt även när de åker på kryssning. Många undrar därför om det finns en Bordershop i Rödby. Svaret är att det gör det inte, även om det naturligtvis går att köpa en del saker även i Danmark. Men de som reser denna färjerutt shoppar faktiskt framför allt i Puttgarden, dvs. på den tyska sidan av rutten.

Anledningen till detta är enkel: i Puttgarden finns en enorm bordershop, som faktiskt räknas som Nordeuropas största gränshandelsbutik, med en yta på hela 8 000 km2, och 4 olika våningar! Det skulle därför vara onödigt att bygga en lika stor bordershop i Rödby, så det har man inte gjort, utan istället uppmanar man de som är på en shoppingresa att handla i Puttgarden istället.

Rödby bordershop

Det tar inte heller mer än 45 minuter att åka över till Puttgarden från Rödby, och så pass länge brukar trots allt de flesta kunna vänta innan de shoppar.

>> Boka färjan med Scandlines till Rödby här

Fördelen med att handla i Tyskland istället för i Danmark är även att priserna i Tyskland är ännu billigare än i Danmark (som ju för många varor ses som billigt av oss svenskar i sig), på väldigt många varor, från öl och vin till sprit och en hel del annat. Även detta har troligtvis bidragit till just de tyska butikernas popularitet, i jämförelse med de danska.

Vi rekommenderar med andra ord att även du gör som de flesta andra och handlar det du vill ha i Tyskland istället för i Rödby.

Recension:
Bordershop i Rödby
Betygsatt av: FärjatillTyskland.se
Betyg: 5