Camping i Tyskland

Campa i Tyskland

Om du gillar att campa, är camping i Tyskland ett jättebra alternativ för semestern. Infrastrukturen i Tyskland är nämligen väldigt bra, vilket gör det väldigt bekvämt att resa här, campingplatserna är många och bra, och dessutom finns det väldigt mycket att se i detta stora land. Innan du ger dig iväg för att campa i Tyskland bör du dock känna till följande gällande camping i Tyskland:

Flest campingplatser finns det i norra delen av landet, samt i den södra delen av landet, medan det är mer glest mellan campingplatserna i mitten av landet.

Vill man besök campingplatserna vid havet i norra Tyskland, bör man boka plats i god tid, eftersom dessa campingplatser är väldigt populära och därför bokas upp snabbt under sommaren.

Det finns gott om guider till campingplatser i Tyskland på nätet, på både svenska och tyska, men den bästa guiden till campa i Tyskland är ADAC, Camping Caravaning Fürher, som verkligen rekommenderas för dig som vill få så bra koll på campingplatserna i landet som möjligt. I denna guide ser du även vilka bekvämligheter de olika campingplatserna har.

I regel talar fler engelska i västra Tyskland än i östra Tyskland, så kan du ingen tyska alls, är det i regel bättre att hålla sig till de västra delarna av landet.

Värt att känna till

Värt att känna till är även att många campingplatser stänger under några timmar mitt på dagen, och då tillåts inga bilar komma in på campingen. Så planerar du att anlända till en campingplats mitt på dagen, bör du alltid kolla upp vilka öppettiderna är innan du åker dit. Eller så kan du förstås helt enkelt undvika ankomster till campingar mitt på dagen.

Tänk även på att Tyskland har ganska strikta miljöregler för bilister. Att bekanta sig med dessa innan man reser till Tyskland för att campa är en god idé, för att undvika straffavgifter och böter för att man helt enkelt inte känner till reglerna.

Boka färjan till Tyskland här:

Bra erbjudanden just nu

TT-Line

Färja till Tyskland

  • Reser mellan:

  • Trelleborg – Rostock

  • Trelleborg – Travemünde

  • Karlshamn – Travemünde

Färjebiljetter till Tyskland

Direct Ferries

Färjor från olika rederier

  • Färjerutter mellan:

  • Göteborg – Kiel

  • Malmö – Travemünde

  • Nynäshamn – Rostock

Camping i Tyskland – Tips för att ha en bekväm och säker resa

Tyskland är ett utmärkt land att campa i. Med sin breda variation av natur, kultur och sevärdheter är det en underbar plats att tillbringa sin semester. Men innan du packar och åker iväg för att campa i Tyskland, är det viktigt att ta hänsyn till några viktiga tips för att ha en säker och bekväm resa.

Välj rätt plats

När du planerar din campingresa till Tyskland är det viktigt att välja den plats som bäst passar dina behov. Det är viktigt att ta hänsyn till säkerhet, bekvämligheter och aktiviteter som finns på platsen. Det är också viktigt att ta reda på vilka regler som gäller för campingplatsen.

Välj rätt plats när du är på camping i Tyskland.

Packlista

Innan du börjar packa för din campingresa, är det viktigt att skapa en paketlista. Förutom de vanliga campingföremålen som du behöver, är det också viktigt att ta med alla nödvändiga dokument, såsom pass, försäkringskort och andra relevanta kvitton.

Försäkring

Innan du börjar planera din campingresa, är det viktigt att se till att du har giltig försäkring som täcker skador som kan uppstå under din resa. Det är också viktigt att ta reda på vilka försäkringar som är tillgängliga på campingplatsen.

Kommunikation

Innan du börjar resan, är det viktigt att ta reda på vilka kommunikationsmöjligheter som finns på din campingplats. Det kan vara bra att ta med sig en mobiltelefon och en bärbar dator för att ha kommunikationsmöjligheter under hela resan.

Camping i Tyskland

Köp rätt utrustning

För att kunna ha en bekväm och säker campingresa, är det viktigt att köpa rätt utrustning. Det är viktigt att köpa utrustning som är anpassad till den typ av camping som du föredrar och som passar dina behov.

Kultur och regler

Innan du åker till Tyskland, är det viktigt att lära dig lite om den lokala kulturen och de lokala reglerna. Det kan vara bra att ta reda på vilka typer av beteenden som är acceptabla och vilka som inte är det.

Camping i Tyskland är ett utmärkt sätt att utforska det här fantastiska landet. Men det är viktigt att se till att man tar hänsyn till de viktiga säkerhets- och bekvämlighetsföreskrifterna, så att man kan ha en bekväm och säker resa. Genom att följa ovanstående tips kan du få ut det mesta av din campingresa till Tyskland.