Konstmuseet Louisana i Helsingör

Besöka konstmuseum

Visste du att ett av världens mest kända museer ligger väldigt nära Sverige, i danska Helsingör? I Humlebaek, som hör till Helsingör, och ligger ca. 40 km norr om Köpenhamn, hittar man nämligen konstmuseet Louisiana, som gjort modern konst till sin specialitet, och där man därför kan se storslagna och unika konstverk, gjorda av några av världens mest kända konstnärer.

Louisiana slår med andra ord alla svenska konstmuseer med hästlängder, och ska man ändå till Danmark och är det minsta intresserad av konst, är det därför en god ide att försöka besöka detta underbara museum.

Givetvis är Louisiana det mest besökta museet i Danmark, inte heller i Danmark finns det nämligen många museer som kan konkurrera med Louisiana, och framför allt är museet ett populärt utflyktsmål under sommaren, då det ligger så naturskönt till, vid havet.

Permanent utställning

Museet har en permanent utställning, bestående av över 3 000 konstverk, och utöver detta har man mellan 8 och 12 tillfälliga utställningar varje år. Vilka dessa är, kan du läsa om på Louisianas hemsida.

Museet lämpar sig väl även för den som reser med barn, eftersom det finns en del för barn, där de kan lära sig om konst och även vara aktiva själva, i museet. Alla besökare under 18 år kommer dessutom in gratis!

De äldsta konstverken på museet är från 1945, men de flesta av konstverken är förstås nyare än så. Även byggnaden som Louisiana ligger i är ett konstverk i sig, på grund av den fantastiska arkitekturen.

Konstmuseet Louisiana i Helsingör är ett av de ledande konstmuseerna i Norden. Detta konstmuseum är hem för ett brett utbud av modern och samtida konst och design. Konstverken spänner över många olika konststilar och epoker, och museet har verk från över 800 olika konstnärer.

konstmuseum

Konstmuseet är ett av de mest välbesökta museerna i Sverige och erbjuder en spännande upplevelse för alla åldrar. Museet har ett brett utbud av utställningar, konstverk, filmer, konserter och evenemang. Det har även en permanent samling av konst som är knuten till Helsingör, som inkluderar målningar, skulpturer, fotografier, textilier och möbler.

Butik som säljer konst

Utöver utställningar har museet även en café och en butik som säljer konst, böcker och andra souvenirer. För dem som önskar att veta mer om museets historia finns det också en konsthistoriskt bibliotek och en arkivsamling.

Konstmuseet Louisiana ger också möjlighet till utbildning. Det erbjuder en rad olika seminarier, workshops och föreläsningar om olika konstnärer och deras verk. Museet sponsrar även ett antal stipendier och stipendier inom konst, design och konsthistoria.

Louisiana är ett måste att besöka när man är i Helsingör. Det är ett utmärkt ställe att lära sig mer om konst och design, och ett bra sätt att få en inblick i historien bakom Helsingör och nordisk konst. Det är ett bra ställe för alla som är intresserade av konst och design.