Konstmuseet Louisana i Helsingör

Visste du att ett av världens mest kända museer ligger väldigt nära Sverige, i danska Helsingör? I Humlebaek, som hör till Helsingör, och ligger ca. 40 km norr om Köpenhamn, hittar man nämligen konstmuseet Louisiana, som gjort modern konst till sin specialitet, och där man därför kan se storslagna och unika konstverk, gjorda av några av världens mest kända konstnärer.

Louisiana slår med andra ord alla svenska konstmuseer med hästlängder, och ska man ändå till Danmark och är det minsta intresserad av konst, är det därför en god ide att försöka besöka detta underbara museum.

konstmuseum

Givetvis är Louisiana det mest besökta museet i Danmark, inte heller i Danmark finns det nämligen många museer som kan konkurrera med Louisiana, och framför allt är museet ett populärt utflyktsmål under sommaren, då det ligger så naturskönt till, vid havet.

Museet har en permanent utställning, bestående av över 3 000 konstverk, och utöver detta har man mellan 8 och 12 tillfälliga utställningar varje år. Vilka dessa är, kan du läsa om på Louisianas hemsida.

Museet lämpar sig väl även för den som reser med barn, eftersom det finns en del för barn, där de kan lära sig om konst och även vara aktiva själva, i museet. Alla besökare under 18 år kommer dessutom in gratis!

De äldsta konstverken på museet är från 1945, men de flesta av konstverken är förstås nyare än så. Även byggnaden som Louisiana ligger i är ett konstverk i sig, på grund av den fantastiska arkitekturen.