Rugen

Rugen är en turistdestination som är ganska okänd bland svenskar, men desto mer välkänd bland tyska turister. Rugen är nämligen känt i hela Tyskland för sina otroligt fina stränder och vackra omgivningar. Många tyskar väljer därför att åka hit på semester varje år, och på senare år har även allt fler svenskar fått upp ögonen för denna fina ö. Om även du skulle vilja besöka Rugen, kommer här lite mer information om denna ö, som kan vara bra att känna till när du planerar en resa.

För det första är stränderna på Rugen mycket barnvänliga, och det är även en lugnare destination än många andra typiska turistdestinationer. Detta gör att ön passar bra som destination för den som reser med barn. För de vuxna erbjuds det också en hel del fint och romantiskt, i stil med strandpromenader, fina restauranger och så vidare, så hela familjen kan trivas här, och man kan även resa hit i par.

En populär turistdestination

För det andra har Rugen varit en populär turistdestination redan länge, vilket gör att det finns en hel del gamla badhotell och liknande äldre turistanläggningar här, som är nog så charmiga att besöka. Dessa ställen ger även Rugen en annan atmosfär än vad ön förmodligen hade haft annars, och gör att man känner sig som i en gammaldags film emellanåt nästan.

rugen

Ön är dock liten, vilket betyder att man kan ta sig runt hela ön på bara några dagar om man vill det. Det finns därför ingen anledning att stanna här allt för länge, om det inte är så att man vill slappa väldigt mycket, förstås.

Många tycker även att det är trevligt att cykla runt på ön, och upptäcka den på det viset. Detta rekommenderas varmt för våra lite mer hurtiga och sportiga läsare.

Högsäsongen på Rugen är mellan juni och augusti, så då kan man behöva trängas lite mer med andra turister än annars. Utöver perioden april till oktober besöker dock nästan ingen Rugen, så vill man vara helt ifred, är det då man ska besöka ön, för då är risken ganska liten att man stöter på andra turister.