Shopping i Helsingör

Helsingör är en otroligt charmig och populär ort att besöka som svensk, på grund av stadens närhet och utmärkta kommunikationer med svenska Helsingborg. Det är dock inte bara närheten som gör just Helsingör till en destination värd att besöka, utöver läget kan denna stad nämligen erbjuda en hel del annat också. En viktig sak att ta upp när man talar om Helsingörs olika fördelar är shoppingen i staden.

I Helsingör kan man nämligen shoppa det mesta, precis som i vilken större svensk stad som helst, men man gör detta ofta till betydligt bättre priser än i Sverige, med ett helt annat (för de flesta mer intressant) urval av produkter, samt i en miljö där stämningen och atmosfären är en helt annan än vad du förmodligen är van vid hemifrån.

>> Boka färja mellan Helsingborg – Helsingör.

Helsingör är nämligen en mycket fin, äldre stad, som liknar få svenska städer och som förmodligen hade varit en sevärdhet i sig om staden hade legat i Sverige.

Shopping i Helsingör

Shoppa loss i Helsingör

Ska man ändå shoppa, finns det därför verkligen ingen anledning att inte göra detta i Helsingör, där utbudet på många ställen är anpassat för att passa just svenska turister. Där kan man fortfarande kan göra en hel del fynd. Förmodligen kommer du att ha en trevligare shoppingstund här än på många andra ställen, så även den som egentligen inte behöver shoppa massvis, kan gott göra detta när man ändå besöker staden.

Några mer specifika förslag gällande shopping i Helsingör, för dig som vill veta mer exakt vad som rekommenderas:

Torget Axeltorv lever upp på onsdagar, fredagar och lördagar, och kan då vara mycket trevligt att besöka för alla som gillar torgshopping.

I gallerian Helsingör Bycenter hittar du många trevliga butiker, av alla möjliga olika slag, under ett och samma tak, t.ex. H&M, Glitter, Pilgrim och The Body Shop, samt många andra liknande butiker. Vill du slippa springa runt allt för mycket i staden, kan det därför vara en god ide att handla just här.