Shopping i Kiel

Till tyska Kiel kan man ta sig på ett mycket snabbt och smidigt sätt från Sverige, tack vare färjelinjen Göteborg – Kiel, där man går på fartyget på kvällen, för att sedan stiga av i Kiel på morgonen. Dock reser de flesta svenskar, om sanningen ska fram, inte till Kiel för att se denna tyska stad i sig, utan snarare för att shoppa. Så hur ligger det egentligen till med shopping i Kiel? Det ska vi försöka svara på här.

Shopping i Kiel

Svaret är att Kiel erbjuder goda möjligheter till shopping, eftersom det faktiskt är inte lite större, vanlig tysk stad. Till skillnad från en del andra städer i världen har Kiel därför inte byggt speciellt för turister, och det märks faktiskt, bland annat på shoppingutbudet. Man kan därför hitta allt som man även hittar i en vanlig svensk stad i Kiel, då Kielborna förstås måste shoppa själva också.

>> Läs mer och boka en färja mellan Göteborg och Kiel här

Shoppingområden i Kiel

Det finns flera shoppingområden i Kiel, så vill man shoppa loss ordentligt kan det löna sig att besöka flera olika områden, som gågatan Holstenstrasse, Dänische Strasse (som är det mest exklusiva shoppingområdet i Kiel), köpcentret Sofienhof, det enorma köpcentret Citti-Park, och så vidare. Vill du få ut mesta möjliga av din resa till Kiel, just när det gäller shopping, kan det därför löna sig att läsa på lite mer om dessa områden, för att bättre förstå vilket område som kan erbjuda just de produkter som du vill köpa till bra priser.

Har man lite mer tid på sig kan man även ta sig till designeroutleten Neumunster, där man kan shoppa riktigt exklusiva märken som Armani, Hugo Boss, Escada och många andra till bättre priser än annars.

Du kommer när du ägnar dig åt shopping i Kiel alltså inte att handla i specialupprättade butiker för turister i stil med bordershops, utan i helt vanliga butiker, vilket ger dig bättre priser och en mer genuin shoppingupplevelse. Gillar du typiska turistställen, är därför kanske inte Kiel för dig, men de flesta gör ju inte det, och föredrar istället att handla på samma vis som lokalbefolkningen, och då passar verkligen Kiel perfekt! Du reser enkelt till Tyskland med färja.