Shopping i Kiel

Till tyska Kiel kan man ta sig pĂ„ ett mycket snabbt och smidigt sĂ€tt frĂ„n Sverige, tack vare fĂ€rjelinjen Göteborg – Kiel, dĂ€r man gĂ„r pĂ„ fartyget pĂ„ kvĂ€llen, för att sedan stiga av i Kiel pĂ„ morgonen. Dock reser de flesta svenskar, om sanningen ska fram, inte till Kiel för att se denna tyska stad i sig, utan snarare för att shoppa. SĂ„ hur ligger det egentligen till med shopping i Kiel? Det ska vi försöka svara pĂ„ hĂ€r.

Shopping i Kiel

Svaret Àr att Kiel erbjuder goda möjligheter till shopping, eftersom det faktiskt Àr inte lite större, vanlig tysk stad. Till skillnad frÄn en del andra stÀder i vÀrlden har Kiel dÀrför inte byggt speciellt för turister, och det mÀrks faktiskt, bland annat pÄ shoppingutbudet. Man kan dÀrför hitta allt som man Àven hittar i en vanlig svensk stad i Kiel, dÄ Kielborna förstÄs mÄste shoppa sjÀlva ocksÄ.

>> LÀs mer och boka en fÀrja mellan Göteborg och Kiel hÀr

ShoppingomrÄden i Kiel

Det finns flera shoppingomrÄden i Kiel, sÄ vill man shoppa loss ordentligt kan det löna sig att besöka flera olika omrÄden, som gÄgatan Holstenstrasse, DÀnische Strasse (som Àr det mest exklusiva shoppingomrÄdet i Kiel), köpcentret Sofienhof, det enorma köpcentret Citti-Park, och sÄ vidare. Vill du fÄ ut mesta möjliga av din resa till Kiel, just nÀr det gÀller shopping, kan det dÀrför löna sig att lÀsa pÄ lite mer om dessa omrÄden, för att bÀttre förstÄ vilket omrÄde som kan erbjuda just de produkter som du vill köpa till bra priser.

Har man lite mer tid pÄ sig kan man Àven ta sig till designeroutleten Neumunster, dÀr man kan shoppa riktigt exklusiva mÀrken som Armani, Hugo Boss, Escada och mÄnga andra till bÀttre priser Àn annars.

Du kommer nÀr du Àgnar dig Ät shopping i Kiel alltsÄ inte att handla i specialupprÀttade butiker för turister i stil med bordershops, utan i helt vanliga butiker, vilket ger dig bÀttre priser och en mer genuin shoppingupplevelse. Gillar du typiska turiststÀllen, Àr dÀrför kanske inte Kiel för dig, men de flesta gör ju inte det, och föredrar istÀllet att handla pÄ samma vis som lokalbefolkningen, och dÄ passar verkligen Kiel perfekt!

Recension:
Shopping i Kiel
Betygsatt av: FĂ€rjatillTyskland.se
Betyg: 4.8/5.0