Stena Baltica

Stena Line trafikerar som bekant sträckan Karlskrona – Gdynia med flera olika fartyg. Det mest sparsmakade av dessa fartyg heter Stena Baltica, som inte har lika mycket att bjuda på som de andra Stena fartygen som trafikerar samma sträcka, men där du fortfarande kan hitta en hel del trevligt att fördriva tiden med under din kryssning.

Detta beror på att Stena Baltica först och främst är ett fraktfartyg, och inte ett passagerarfartyg, men man tar även emot en del bilpassagerare.

En bild på en tecknad färja.

En bufférestaurang och en bar, samt en butik och tv-rum finns dock på fartyget, men är det underhållning du är ute efter, gör du nog klokt i att välja ett av de andra Stena fartygen när du ska resa till Gdyna från Karlskrona (Stena Vision eller Stena Spirit).

Själva fartyget är dock välbyggt och säkert, då det kommer från en skeppsbyggare i Finland, och byggdes så sent som år 2007. Sedan år 2013 är det dock Stena Line som äger fartyget, och ända sedan dess har man med fartyget trafikerat just denna sträcka.

Det finns totalt 120 hytter på fartyget, så det rör sig om ett betydligt mindre fartyg än vad som är fallet för de flesta andra Stena Line fartyg.