Stena Germanica

Om du ska åka den klassiska färjelinjen Göteborg – Kiel, är ett av fartygen som många väljer att åka med Stena Germanica. Det är nämligen en av två Stena Line färjor som trafikerar denna färjelinje, men tidigare trafikerade Stena Germanica faktiskt sträckan Harwich – Hook of Holland, mellan åren 2001 och 2010. Sedan augusti år 2010 är det dock endast till Kiel i Tyskland som man kan resa med Stena Germanica, efter att fartyget renoverades grundligt under sommaren 2010.

Fartyget passar alla typer av resenärer, eftersom man kan välja mellan 24 olika hyttkategorier på fartyget, som motsvarar 3 till 5 stjärnor på ett hotell. Vill man resa riktigt lyxigt, med en jacuzzi i hytten och en egen terass, finns det möjlighet till det, men samtidigt finns det även standardhytter för familjer och par, som man kan välja om man helst kommer lite billigare undan.

Hög standard på hytterna

Oavsett vilken hyttyp man väljer, är dock standarden hög, eftersom alla hytter, oavsett klassificering, bland annat har DUX-sängar och annan utrustning av hög kvalitet.

Germanica

Det finns två olika restauranger på fartyget, samt ett soldäck med 180 solbäddar, där man kan solva och vila upp sig lite under resans gång om vädret tillåter.

Totalt rymmer Stena Germanica 1 300 passagerare och 300 bilar.