Stena Jutlandica

Ett av de Stena Line fartyg som trafikerar rutten Göteborg – Frederikshavn är Stena Jutlandica, som är ett fartyg som byggdes år 1996, så det är ett lite nyare fartyg än många andra Stena Line fartyg, och som idag är ett kombinerat passagerar-, bil- och fraktfartyg. (Innan detta Stena Jutlandica fartyg byggdes fanns det dock ett annat fartyg med samma namn, som dock numera skrotats. Detta äldre fartyg har dock inget annat gemensamt med det nya Stena Jutlandica fartyget än bara namnet)

Man har inte satsat lika hårt på komfort och massvis med bekvämligheter på Stena Jutlandica som på en del andra Stena Line fartyg, främst för att man inte reser så länge med Stena Jutlandica, eftersom överfarten till Frederikshavn bara tar 3 timmar samt 15 minuter i genomsnitt, så passagerarna behöver t.ex. inte var sin hytt.

jutlandica

Detta betyder dock inte att inga bekvämligheter inte finns, för det gör det. Bland annat finns det ett café, en restaurang, en lounge och en butik på fartyget, så lite att fördriva tiden med finns det nog allt.

Som ett plus har man på senare tid även ordnat med wifi på fartyget, vilket är trevligt för dem som vill komma ikapp med jobb eller kommunikationer av annat slag under resans gång.