Stena Jutlandica

Ett av de Stena Line fartyg som trafikerar rutten Göteborg – Frederikshavn är Stena Jutlandica, som är ett fartyg som byggdes år 1996, så det är ett lite nyare fartyg än många andra Stena Line fartyg, och som idag är ett kombinerat passagerar-, bil- och fraktfartyg. (Innan detta Stena Jutlandica fartyg byggdes fanns det dock ett annat fartyg med samma namn, som dock numera skrotats. Detta äldre fartyg har dock inget annat gemensamt med det nya Stena Jutlandica fartyget än bara namnet)

Man har inte satsat lika hårt på komfort och massvis med bekvämligheter på Stena Jutlandica som på en del andra Stena Line fartyg, främst för att man inte reser så länge med Stena Jutlandica, eftersom överfarten till Frederikshavn bara tar 3 timmar samt 15 minuter i genomsnitt, så passagerarna behöver t.ex. inte var sin hytt.

jutlandica

Detta betyder dock inte att inga bekvämligheter inte finns, för det gör det. Bland annat finns det ett café, en restaurang, en lounge och en butik på fartyget, så lite att fördriva tiden med finns det nog allt.

Som ett plus har man på senare tid även ordnat med wifi på fartyget, vilket är trevligt för dem som vill komma ikapp med jobb eller kommunikationer av annat slag under resans gång.

Skepp mellan Danmark och Sverige

Stena Jutlandica glider långsamt in i Göteborgs hamn. Det är ett stort, modernare skepp, en plattform som kan förflytta sig mellan Danmark och Sverige.

Stena Jutlandica blev byggd så långt tillbaka som år 1999, som den första i en serie av skepp som skulle transportera människor och gods mellan de båda länderna. Det är uppbyggt för att tåla väder och vind, och är utrustat med moderna faciliteter och servicenivåer som gör att passagerarna kan ha en bekväm och säker resa.

På skeppet finns det en mängd olika faciliteter, som restauranger, barer, butiker och en lekplats för de minsta. Det finns också ett komplett spa med pool, bastu och gym. Passagerarna kan förflytta sig mellan de olika delarna av skeppet med hjälp av hissar och trappor, eller med gångbanor som sträcker sig över hela skeppet.

Stena Jutlandica är ett av de mest kända skeppen som transporterar människor och gods mellan Danmark och Sverige. Den har förändrat sättet vi reser och förflyttar oss mellan de båda länderna och är ett av de modernaste och mest bekväma skeppen att resa med. Alla som har haft förmånen att åka med Stena Jutlandica kan intyga att det är en upplevelse som man aldrig glömmer.