Göteborg – Fredrikshamn

Göteborg

Danska Fredrikshamn, eller Fredrikshavn, som staden heter på danska, är en bra utgångspunkt för resor till Danmark, samt Europa i övrigt. Detta eftersom Fredrikshamn ligger väldigt bra till, på norra Jylland, vilket gör att man snabbt och enkelt kan ta sig dit från Sverige, men samtidigt är kommunikationerna när man väl är plats så bra att man kan ta sig till t.ex. Tyskland på bara 3.5 timmar med bil från staden.

Dessutom är Fredrikshamn faktiskt en riktigt trevlig stad att besöka (men mer om det senare), och det går att ta sig dit från Sveriges andra stad, Göteborg, med de fina fartygen som Stena Line använder sig av för denna färjerutt. Vi kan därför absolut rekommendera att man överväger rutten Göteborg – Fredrikshamn som ett alternativ till andra färjerutter som går till Danmark.

>> Läs mer och boka en färja mellan Göteborg och Fredrikshamn här

Läs vidare för att lära dig mer om denna färjerutt.

Om färjerutten Göteborg – Fredrikshamn

Som sagt är det Stena Line som trafikerar rutten, och för att göra detta använder man sig av 2 olika fartyg: Stena Danica och Stena Jutlandica. Du kan välja mellan flera olika avgångar varje dag, för att se de exakta avgångarna rekommenderar vi att du går in på Stena Lines hemsida, där kan du nämligen se dem alla, samt vilket fartyg som används för varje avgång och mycket mer. Skulle du vilja det, kan du även boka biljetter till alla avgångarna på hemsidan.

Rent generellt kan vi dock säga att både Stena Danica och Stena Jutlandica håller hög kvalitet på alla sätt och vis. Det är med andra ord säkra och högkvalitativa fartyg på alla vis, som de flesta blir mycket nöjda med, då de har mycket att bjuda på.

Resan tar ca. 4 timmar och en kvart, så det är ett snabbare sätt att ta sig till Europa än en del andra färjelinjer.

Färja mellan Göteborg och Fredrikshamn

Att veta om Fredrikshamn

Fredrikshamn ligger på den norra delen av den danska ön Jylland, i den norra delen av landet. Staden är en historisk flottbas, som varit viktig för danskarna redan länge, och även fisket är en viktig näring i staden. Bland annat kallas rödspätta, en av de mest populära fiskarna att äta i Danmark, för en fredrikshavner, så starkt förknippar man nämligen fiske med staden.

I staden ligger ett populärt badhotell, Scandic The Reef, som är ett populärt utflyktsmål bland barnfamiljer, och dessutom är shoppingmöjligheterna mycket goda i staden. Bland annat finns det flera bra gågator i stadens centrum där man kan köpa det mesta man kan tänka sig till bra priser både enkelt och smidigt.

>> Läs mer och boka en färja mellan Göteborg och Fredrikshamn här

Gillar man naturupplevelser ligger det även ett fint naturområde nära staden, Bangbo, som kan vara värd ett besök, och besöker man staden under sommaren finns det även en mycket fin strand, kallad Palmstranden, i staden, där man kan sola och bada hur mycket man vill.

Staden har ca. 24 000 invånare, och kommunikationerna är på alla sätt bra till andra delar av Danmark härifrån. Bland annat kan man köra själv, ta tåget från stadens centrala tågstation och så vidare.

Att veta om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad, enbart Stockholm är större, med sina 550 000 invånare. Det finns därför otroligt mycket att se och göra i staden. Från museer av hög klass, som t.ex. Volvos eget museum, Universeum, den mycket kända nöjesparken Liseberg, historiska sevärdheter samt massvis med nöjesalternativ. Från stora konserter till fotboll i toppklass, till restauranger och shopping av en klass som kan vara svår att hitta i Sverige annars.

Har man bara tillfälle till det, brukar det därför vara en mycket god ide att tillbringa lite tid i staden.  Det finns så mycket att göra där, oavsett hur gammal man är, eller vad man har för intressen. Till och med den som reser med barn bör utan problem kunna underhålla barnen också, under ganska långa perioder.

Flera stora evenemang anordnas också i staden varje år. De mest kända är förmodligen Kulturkalaset och Way Out West. Förutom dessa finns det många andra evenemang som är värda att besöka. Även om ett kulturevenemang inte skulle anordnas just när du besöker Göteborg, kan du för övrigt alltid besöka t.ex. Göteborgsoperan när som helst, eftersom kulturella inslag är mycket starka i staden.

Res billigt med färja.