Stena Danica

Om du ska resa sträckan Göteborg – Frederikshavn med färja, är ett av de fartyg du kan resa med Stena Danica, som är ett Stena Line fartyg förstås, vilket man även kan lista ut baserat på namnet. Detta fartyg reser man inte lika länge med som med en del andra kryssningsfartyg, då det endast tar 3 timmar och 15 minuter att färdas denna sträcka, men det betyder inte att man inte kan ha det trevligt här ändå. På Stena Danica har man nämligen satsat hårt på komforten, för att göra det enklare för alla som reser med fartyget att slappna av.

Danica

Bland annat har man en riktigt bra restaurang på fartyget, där man kan äta och dricka gott. Det finns även en trevlig butik där man kan handla lite smått och gott, om man känner för det, och givetvis finns det mycket fönster med underbar sjöutsikt lite överallt på fartyget. Många tycker faktiskt att det mest avslappnande är att bara titta på vågorna genom fönstren, så känner du dig stressad är detta något vi kan rekommendera.

Kuriosa om Stena Danica

Stena Danica sjösattes år 1980, så det är ett relativt gammalt fartyg, som dock rustats upp flera gånger sedan dess. År 2003 totalrenoverades fartyget, för att ge det en helt ny och mer tidsenlig stil. Idag är Stena Danica därför ett modernt och bekvämt fartyg på alla vis.

Stena Danica är 183 meter lång och har en stor lastkapacitet och en höjd över havsytan på 11,3 m. Det har också ett antal olika restauranger, barer, butiker och en lekplats för de minsta.

De trafikerar en av de vanligaste färjelinjerna mellan Danmark och Sverige och är populär bland både turister och affärsresenärer.