Stena Spirit

Om du vill resa till Gdynia i Polen på ett så smidigt sätt som möjligt, är fartyget du ska välja helt klart Stena Spirit, som är ett stort passagerarfartyg som ägs av Stena Line.

Stena Spirit kan nämligen bjuda på väldigt mycket, från underhållning av olika slag till bra mat, spa med utsikt över havet, ett soldäck och mycket annat. När fartyget stod klart, år 1983, var det faktiskt världens största passagerarfartyg, och än idag kan 1 300 passagerare totalt resa med fartyget samtidigt. Givetvis har fartyget renoverats och gjorts om flera gånger sedan det byggdes, så det håller mycket hög standard än idag, och har stora och rymliga hytter, med alla bekvämligheter man kan behöva som resenär, inklusive tv med flera svenska kanaler.

Sjöstjärna med solglasögon - en riktig Spirit.

Värt att veta om Stena Spirit är dock att fartyget har polsk besättning, till skillnad från vissa andra Stena fartyg. Dock är besättningen vana vid att ha att göra med svenska resenärer, så bara man kan lite engelska och kanske lite teckenspråk, är detta inget som hindrar att man har riktigt trevligt under färden.

Fartyget trafikerade tidigare sträckan Göteborg – Kiel, under namnet Stena Scandinavica.