Stena Vision

MS Stena Vision är en färja, som fungerar som kombinerat passagerarfartyg och fraktfartyg, och trafikerar färjerutten Karlskrona – Gdynia. Fartyget byggdes redan år 1981 i Polen, men kunde på grund av inrikespolitiska problem i Polen, där fartyget alltså byggdes, endast sjösättas år 1987. Sedan dess har dock fartyget varit i bruk utan avbrott, från början trafikerade fartyget dock sträckan Göteborg – Kiel (då hette dock fartyget Stena Germanica), och inte den nuvarande sträckan.

Sedan Stena Vision byggdes, har hon byggts om och uppdaterats flera gånger, första gången redan år 1988, dvs. året efter att hon levererades till Stena Line. Bland annat byggdes inredningen av fartyget om år 2010, till en kostnad av 175 miljoner kronor, så idag är Stena Vision ett modernt och snyggt fartyg, både invändigt och utvändigt.

Stena vision

Efter den senaste renoveringen kan 1 700 passagerare resa med Stena Vision, i olika typer av hytter. Alla hytterna kännetecknas dock av hög standard och rymlighet, i jämförelse med andra fartygs motsvarande hytter. Fartyget rymmer även 360 bilar på bildäck.

Fartyget har ett sundeck, ett spa med bubbelpool, massvis med underhållningsmöjligheter, som bland annat ett dansgolv och restauranger. En resa med Stena Vision brukar därför absolut bli både bekväm och rolig, så ska man åka på en kryssning, är detta kryssningsfartyg absolut att rekommendera!

Mer information om Stena Vision hittar du på Stena Lines hemsida.