Varberg och Grenå

Att man kan resa till vårt grannland Danmark med färja från Helsingborg och Göteborg känner nog de flesta till, men visste du att man även kan göra detta från Varberg? En lite mindre känd färjelinje, som dock är väl värd att överväga för många är nämligen Varberg – Grenå. Vi tycker att denna färjelinje kan vara ett bra alternativ för många resenärer som vill till Danmark av flera anledningar:

Du reser med Stena Line

Alltså ett rederi med mycket gott rykte, som satsar hårt på säkerheten på alla sätt och vis, och som använder sig av mycket högklassiga fartyg för detta. Detta svenska rederi trafikerar ju även flera av de mer kända färjerutterna, så du får absolut inget mindre på något vis om du reser med dem mellan Varberg – Grenå istället.

Du kan resa denna sträcka varje dag i veckan, året runt. Detta innebär att du har stora valmöjligheter när det gäller att hitta en avgång som passar dig. Res när det passar dig, helt enkelt!

>> Läs mer och boka en färja mellan Varberg och Grenå här

Varberg en spännande och trevlig stad

Har du inte besökt Varberg innan, eller om du inte har något emot att göra det igen, kan vi därför starkt rekommendera att du försöker göra detta när du ändå reser från staden. Varberg är ju känd som en badort, av en bra anledning, det finns nämligen otroligt fina sandstränder, span och liknande i staden.
Dessutom lever staden verkligen upp under sommaren, då massvis med olika evenemang anordnas i staden.

Gillar man historia finns det även flera historiskt intressanta sevärdheter i staden, som t.ex. Varbergs fästning, ett länsmuseum och strandpromenaden.

Staden har vidare utmärkta kommunikationer, både när det gäller vägar, tåg, bussar osv., så var och en kan lätt ta sig hit, oavsett var man kommer ifrån, och hur man färdas.

Varberg Grenå

Grenå – härliga stränder och charmig omgivning

Den kan därför vara väldigt trevlig att besöka i sig, och inte bara om man vill ta sig vidare från Grenå till andra delar av Danmark eller Europa, vilket man förstås också kan göra om man vill det.

Bland annat finns det härliga stränder även i Grenå, men det ligger även flera mycket idylliska och charmiga småbyar runt staden, som kan vara intressanta att besöka för den som vill se lite mer av Danmark på ett smidigt sätt. I närheten ligger även ett sommarland, flera fina herrgårdar och andra historiskt intressanta byggnader, en golfbana och Kattegattcentret, där man kan lära sig mer om havet och de olika djur som lever där, för den som intresserar sig för det.

Precis som Varberg är Grenå en stad som lever upp på sommaren, så kan man, bör man framför allt besöka staden under sommartid, då har den nämligen allra mest att bjuda på, på alla sätt och vis.

Grenå har ett mycket bra läge

Staden ligger nämligen i mitten av Jylland, och kan därför sägas ha ett bättre läge än de flesta andra städer som man kan resa med färja till i Danmark. Staden passar därför, trots att lika många inte reser hit för att ta sig vidare till övriga delar av Danmark eller Europa, betydligt bättre för alla som ska resa vidare någon annanstans.

Kommunikationerna till övriga delar av Danmark är mycket bra, framför allt till Aalborg, som är en större stad i närheten av Grenå.